Comalinadi Impex SRL din Timișoara oferă sisteme cu panouri solare fotovoltaice care conțin cele mai bune echipamente de pe piață. Societatea noastră proiectează, execută și oferă service pentru sistemele fotovoltaice de tip on-grid sau off-grid. Realizăm și întocmim documentația necesară unui dosar de prosumator și asigurăm punerea în funcțiune. De asemenea, vă stăm la dispoziție pentru aproape orice tip de instalații electrice.
Panouri fotovoltaice, sisteme solare on grid sau off grid
Ofertele noastre pot de asemenea să includă componentele pe care dorește clientul. Kit-urile pot fi realizate în diverse configurații, în funcție de necesitatea fiecărui proiect. O listă cu echipamentele și servicii uzuale:
- Panouri fotovoltaice – Canadian Solar, Iberian, Longi
- Invertoare monofazate/trifazate/hibride – Huawei, Growatt, Afore, Solax, SofarSolar
- Baterii acumulator stocare energie pt invertoarele off grid;
- Conectica inclusă, structura inclusă in kit;
- Punere în funcțiune sistem, dosar prosumator.
- Diverse alte componente și accesorii electrice-electronice
Sisteme fotovoltaice on-grid – dosar prosumator
Sunt sisteme fotovoltaice în mod obligatoriu racordate la rețeaua de energie electrică. Au posibilitatea de a injecta energie în rețea. Aceste sisteme nu au de regulă baterii, dar pot fi prevăzute cu sisteme de stocare a energiei pentru creșterea gradului de autoconsum (prin implementarea unui invertor HIBRID).
Un pachet de lucrări-servicii de la Comalinadi Impex SRL Timișoara conține configurarea, instalarea și punerea acestuia în funcțiune.
- Panouri fotovoltaice Canadian Solar, Iberian, Longi
- Eficienta modul peste 12,5%
- Invertor HUAWEI, GROWATT, AFORE, SOFAR SOLAR (sau echivalent) cu WLAN/LAN/Webserver
- Structura prindere acoperis tigla, tabla sau terasa
- Tablou AC (siguranta diferentiala, conectica, include si tabloul PT/ST, dupa caz)
- Tablou DC (descarcator, sigurante fuzibile, conectica, include si tabloul PT/ST, dupa caz)
- Smart Meter
- Conectia (cabluri, papuci, conectori MC4, material marunt)
- Montaj
- Transport
- Punere in functiune
- Intocmire si depunere dosar prosumator
- Este cel mai bun moment să devii prosumator și să reduci necesarul de energie din rețea
- Economisesti cu primul kw produs. Devino prosumator si bucura-te de propria energie.
- Ne ocupam de întocmirea dosarului de prosumator
- Se ofera garantie pentru montaj si echipamente.
- Se ofera post garantie contra cost.
Kit-uri și configurații pentru sistemele solare de tip on-grid
Fiecare gospodărie are nevoie de o anumită putere/configurație de panouri fotovoltaice și echipamentele utilizate. În funcție de putere și configurație, un kit fotovoltaic prosumator poate avea prețurile enumerat mai jos. Menționăm că acestea pot varia în funcție de evoluția pieței.
Mai jos aveți prețurile pentru diferite sisteme. Ele pot fi configurate la cererea beneficiarului.
Prețuri pentru Sisteme monofazate prosumator
- 3 kw – 7 panouri – 20.468 lei
- 4 kw – 10 panouri – 24.000 lei
- 5 kw – 12 panouri – 28.000 lei
- 6 kw – 14 panouri – 32.000 lei
- 8 kw – 20 panouri – 39.000 lei
Prețuri pentru sisteme trifazate prosumator
- 4 kw – 10 panouri – 26.000 lei
- 5 kw – 12 panouri – 29.000 lei
- 6 kw – 14 panouri – 33.000 lei
- 8 kw – 20 panouri – 42.000 lei
- 10 kw – 24 panouri – 49.000 lei
- 12.5 kw – 30 panouri – 63.000 lei
- 15 kw – 37 panouri – 71.000 lei
- 20 kw – 49 panouri – 99.000 lei
Glosar de termeni relativ la fotovoltaic
Panouri solare de tip monocristalin
Sunt panouri fotovoltaice construite dintr-un singur cristal de siliciu. Prin prelucrări mecanice de înaltă tehnologie acest cristal este adus la o formă alungită și e mare dimensiune. Apoi, acest cristal este tăiat și inclus în plachete, acestea fiind de fapt subcomponentele unui panou fotovoltaic propriu zis.
În general, un astfel de panou oferă un randament de 22-27%.
Panourile solare monocristaline sunt și mai scumpe decât celelalte două grupe de panouri fotovoltaice. Le puteți deosebi de alte panouri prin faptul că sunt de culoare mai închisă, aproape negru iar muchiile au un aspect rotunjit.
Panouri fotovoltaice policristaline
Fiind realizate din mai multe cristale, de fapt din bucăți rezultate din producția panourilor monocristaline, cele policristaline sunt mai ieftine. În același timp oferă și un randament mai scăzut. Respectiv cam 15-22%. Așadar, deduceți deja principalele caracteristici. Să mai spunem că sunt mai tăioase la margini și au o culoare albastră. Mai deschise decât monocristalinele.
Sunt genul de panouri preferate de cei cu buget mai redus. Policristalinele reprezintă de multe ori o soluție mai convenabilă.
Panouri fotovoltaice amorfe
Este foarte posibil ca acest tip de panouri fotovoltaice să reprezinte viitorul. l sunt realizate în principiu din siliciu amorf, o structură non-cristalină a siliciului cristal. Practic, pe un suport solid dar care poate fi flexibil se așerne o peliculă de silicon și siliciu amorf. Este o tehnologie recentă și ieftină.
Oferă marele avantaj al versatilității, materialul amorf putându-se depune pe orice suprafață care oferă rezistență mecanică. Unii cercetători estimează că materialul va fi folosit în viitor inclusiv pe haine și vom avea energie electrică la purtător.
Marele dezavantaj al panourilor solare amorfe este însă acela că încă nu au o eficiență la nivelul celor monocristaline sau policristaline. Amorfele oferă undeva pe la 15% dar tehnologia evoluează. Un alt dezavantaj este acela că sunt mai puțin fiabile, durata panourilor de acest tip fiind cam 80% față de cele cu cristal.
Invertor pentru sisteme fotovoltaice
Un invertor solar – numit așa pentru s folosește la sistemele cu panouri fotovoltaice – este poate cea mai importantă componentă a acestor sisteme. Are rolul de a converti curentul furnizat de panou. Acesta din urmă furnizează sistemului un curent electric continuu variabil ca tensiune și intensitate în funcție de diverși factori.
Un aparat electrocasnic nu va putea folosi în mod direct curentul furnizat de panou. De aceea, el trebuie transformat astfel încât să obținem 220V curent alternativ, acesta este rolul invertorului.
Mai avem un aspect de care trebuie să ținem cont la alegerea unui invertor, respectiv forma undei curentului. Astfel, în funcție de forma grafică a undei curentului alternativ avem cu formă sinusoidă pură sau impură. Forma este importantă pentru tipul de aparat la care urmează să folosim curentul obținut. Dacă avem un consumator de tip rezistiv, o rezistență electrică pentru încălzire, de exemplu, nu este important dacă forma curentului este sinusoidă pură sau „dinți de fierastrau”.
Un invertor care furnizează un curent electric de tip sinusoidă pură va putea fi folosit de către consumatorii de genul televizoarelor.